RSS 2.0 feed

Intro

A blog célja, hogy összegyűjtse a weben található autó szimulátorokat, cockpiteket. Elsősorban a játékszoftverekhez kapcsolodó otthoni-, hobbi célra gyártott cockpitekre pedálokra kormányokra és szoftverekre szeretnénk koncentrálni, természetesen a témakörhöz tartozó érdkesebb professzionális ill. DIY eszközöket is bemutatjuk lehetőségeink szerint.

Játékszoftverek tekintetében előnyben részesítem a konzolos játékokat - PS2-WRC4 és Evolved, Richard Burns valamint PS3 Colin McRae Dirt - ezekkel biztosan részletesen foglalkozunk. PC szoftverek közül az Rfaktor - a G25 kompatibilitás (kuplung, sémaváltó) miatt - biztosan gorcső alá kerűl.

A játékvezérlők tekintetében nem kívánunk senkit a gyári adatokkal és az interneten számtalan helyen megtalálható beállításokkal untatni. Az általunk szerzett gyakorlati tapasztalatokat, átalakítási lehetősgeket, továbbfejlsztéseket szeretnénk publikálni, illtve különböző gyártók speciális eszközeit - pedálsorok stb...

A cockpitek... Nos ez a legnehezebb téma, erre fogjuk a legtöbb figyelmet összpontosítani. Akik eljutnak erre az oldalra, azok eljutottak arra a szintre, hogy boltban kapható kommersz kormányok az asztalra felcsavarozva - vagy a láb közé szorítva - nem adják vissza a vezetés élményét. Ráadásul a ma kapható a valóságot egyre jobban "szimuláló" játékszoftvereken ezen kezdetleges módszerekkel nem is lehet versenyképes időket autózni - mint ahogy joystic-kal, vagy PC esetében billentyűzettel sem.

Végül összegyüjtöttük egy két gyöngyszemet e témában melyek tényleg ezen eszközök csúcsát jelentik. Ezekkel azonban részleteiben nem kívánunk foglalkozni egyrészt költségeik miatt - ezen eszközök értéke általában vetekszik egy komoly versenyautó beszerzési árával - másrészt ilyen szinten már speciális hardver és szoftver is kell hozzá tehát nem egy tömegcikkről van szó. Ha valakit mégis ez érdekelne a linkek-re kattintva vegye fel a kapcsolatot a gyártkkal.

Nem titkolt szándékunk továbbá, hogy DIY téma indítása is, hisz mi is magunknak készítettük el szimulátorunkat melyet folyamatosan fejlesztünk. 

Szólj hozzá!

2008.01.20. 13:31 luis


A bejegyzés trackback címe:

https://virtual-racers.blog.hu/api/trackback/id/tr75304374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása