RSS 2.0 feed

Játék szoftverek

A teljesség igénye nélkül a jelenleg forgalomba lévő szoftverekre fókuszálunk. A sorozatokban  a legújabb, ill. az azt megelőző verzióra. Elsősorban Rallye szimulátorokra.

 

 

 

 

 2009.01.09.

Legtöbbet játékokkal foglalkoztunk. Meg kell jegyezzem, hogy ár érték arányban még mindig nagyon versenyképes a PS2-WRC Evolved páros. Géppel együtt kb 45.000-ből kihozható és egész jó kis program.

Amivel viszont a legtöbb időt töltöttük és az oldalon is több helyet szeretnék majd neki szánni, az a Richard Burns Rally PC-re. Annak ellenére, hogy 2004 ben adták ki a játékot ma is egyértelműen a legjobb rallyszimulátornak számít. Két hivatalos kiegészítés készült hozzá mely megszünteti a korábbi hibákat ill. valamennyi újítás is található benne. Ezen kívűl számtalan hasznos és még több hasztalan programkiegészítés található a neten. Ezek közti eligazodásban szeretnék az autózni - és nem hackelni - vágyóknak segítséget nyújtani.

Tehát mit tegyél ha RBR-val szeretnél játszani?

1. Ha a géped megfelelő hozzá - követelmények a RBR hivatalos weblapján - rendelj egy eredeti software-t. Bár tudom ez többek szerint eretnekségnek hangzik de aki oly gagyi, hogy sajnál 890 forintot rá az torrentezés közben inkább olvasgasson mást.

2. a hivatalos weblapról töltse le és futtasa a két patch-et. Ez teljesen autómatikus ezért ehhez nincs mit hozzáfűnöm.

Innentől kezdve kezd érdekessé válni a dolog. Több járható út van, én az általunk jártat vázolom - mely jelen ismereteink szerint a legjobb, természetesen ha lesz más, jobb azt is jelezni fogom.

3. Az autókon ill. a fizikán lehet innentől módosítani. Erre is több lehetőség van.  Lehet külön autókat és külön fizikákat letölteni a netről, és ezeket a hozzájuk csatolt readme file leirását követve könnyedén integrálhatjuk a játékunkba. A másik megoldás, hogy komplett mod-ot töltünk le és ezt teszük be a játékunkba. Mi ezt választottuk, az általam rátöltött módot közkincsé teszem hamarosan.

Tehát jelen állás szerint már van egy jó szimulátor programunk, melyben elég jó autók vannak és azok úgy is viselkednek ahogy a valóságban, azt hihetnénk kész vagyunk. De nem. Még kell hozzá egy jó kontroller. - Bár rengeteg pénzt kapok a logitech-től, hogy ezt irjam - de tényleg nagyon jók a logitech cuccok csak azt tudom ajánlani. Min. DFP vagy a DF GT de a legjobb a G25 hisz a program már a kuplungot is támogatja, és sémaváltó segédprogram is letölthető hozzá.

4. Végy egy logitech kormányt. Majd a logitech weboldaláról töldsd le a legújabb driverét.

És innentől már csak apró finomítások vannak csak hátra:

5. A -vezérlőpult>játékvezérlők menűpont alatt - állítsuk be a kormány max elfordulását. ezt mi az alapon beállított 200-ról felállítottuk 300-ra. Természetesen ezt csak a fent említett 3 kormány valamelyikével lehet megtenni, hisz csak ezek támogatják a nagy(obb) szögelfordulást. Ha vista 32bit-tel fut lehet bajod a Force Feedback-kel - azt is fel fogom tenni, mi ilyenkor az eljárás addig is irj ha elakadsz.

6. Elkezdesz játszani, vagy letöltesz egy mentett játékállást és nyitva lesz minden pálya és autó. - később elérhető lesz ilyen is.

Szólj hozzá!

2008.01.20. 15:54 luis


A bejegyzés trackback címe:

https://virtual-racers.blog.hu/api/trackback/id/tr38304529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása